Guild Wars

This is a community forum and not official technical support. — If you need official support: Contact Us

The following comments are owned by whoever posted them. We are not responsible for them in any way.


Reply to Thread Back to Threads

Can't get past Character selction screen.
linus
linus
Posted 2011-04-24 16:46
After logging in and selecting character the game doesn't load, the map downloader is still a 0%.
It worked perfectly earlier today and have always in the past.

My internet connection is fine.
I've restarted crossover games and the computer.
I've tested running gw on my windows computer, so it's not the guild wars servers.

Any help?
Brian G.
Brian G.
Posted 2011-04-26 20:23
First try this:
Run Command...
Select your Gw.exe
Add to the end of it -repair

If that doesn't work, I recommend a fresh installation, rename your old Guild Wars bottle to Gw Old (don't delete it), then reinstall Guild Wars. If that works, then copy over your templates folder (if you have one) from C:/Program Files/Guild Wars/Templates to your new bottle. And also if you don't want to download the game again, copy the Gw.dat file too.
lyman gillen
lyman gillen
Posted 2011-06-10 02:18
Im having the same problem, and i have tried adding -repair to the end of the command log, and i have completely uninstalled and reinstalled guild wars from my mac, and i still cant get it to work... I honestly want a refund for purchasing a product that wont work.
Brian G.
Brian G.
Posted 2011-06-10 02:26
lyman gillen Posted:
Im having the same problem, and i have tried adding -repair to the end of the command log, and i have completely uninstalled and reinstalled guild wars from my mac, and i still cant get it to work... I honestly want a refund for purchasing a product that wont work.


Can you give me your mac hardware specs? If this is a fresh install on Snow Leopard, then this should be working. Also any other details you think would be useful helps.

The person who first posted this thread as you can see hasn't responded, so the underlying problems may be different from the one you are having.
lyman gillen
lyman gillen
Posted 2011-06-10 15:14
Hardware:

Hardware Overview:

 Model Name: MacBook Pro
 Model Identifier: MacBookPro5,5
 Processor Name: Intel Core 2 Duo
 Processor Speed: 2.26 GHz
 Number Of Processors: 1
 Total Number Of Cores: 2
 L2 Cache: 3 MB
 Memory: 2 GB
 Bus Speed: 1.07 GHz
 Boot ROM Version: MBP55.00AC.B03
 SMC Version (system): 1.47f2
 Serial Number (system): W8921N0M66D
 Hardware UUID: B68BEEDD-A0D4-55B4-912D-38E81EF417B5
 Sudden Motion Sensor:
 State: Enabled


I have been playing guild wars fine in this computer for about a year now, and had very little problems running it, and all of a sudden it smacks me with this.... I'm ready to bite the bullet and just purchase a copy of windows so I can use bootcamp. Do you need any more information than this?
Brian G.
Brian G.
Posted 2011-06-11 03:28
There are miscellaneous (really hard to find) bugs that require a lot of soul searching and in this case you don't want to spend the time doing that.

Try the following:

Create a new temporary user and just download and install crossover games to your temp user desktop. Install guild wars and see if that works.

Sometimes the client does need to restart before working again (on first run only)

Also may I ask if you are playing in full screen mode to try it in windowed mode?

I will check the bug forums to see if I can find any details on the bug.

If you continue to have problems, please use your free support ticket that came with your purchase to get professional support ( if it hasn't already expired)

-Brian (volunteer)
lyman gillen
lyman gillen
Posted 2011-06-11 14:34
I tried everything and it continues to not load....
lyman gillen
lyman gillen
Posted 2011-06-11 15:08
Im done with crossover. Im just getting windows. thank you for all of the help though Brian, you're the shit!
Brian G.
Brian G.
Posted 2011-06-12 00:03
I wish you luck, pardon any inconvenience.
Brian G.
Brian G.
Posted 2011-06-12 00:08
If your willing to try ( apparently a ncsoft problem) try this: http://www.codeweavers.com/support/tickets/browse/?ticket_id=843373
Jack Phinney
Jack Phinney
Posted 2011-06-27 10:45
Just an FYI -

If you license for Crossover Games is valid, we highly encourage you to file a support ticket if you're having Guild Wars problems so that our staff can focus on your specific problem and try to find a solution.

http://www.codeweavers.com/support/tickets/enter/

CrossOver Forums: the place to discuss running Windows applications on Mac and Linux

Please Wait...
eyJjYXJ0IjowLCJ0enMiOi02LCJjZG4iOiJodHRwczpcL1wvbWVkaWEuY29kZXdlYXZlcnMuY29tXC9wdWJcL2Nyb3Nzb3Zlclwvd2Vic2l0ZSIsImNkbnRzIjoxNTcwNTQ3NzcwfQ==