Quake Forum

This is a community forum and not official technical support. — If you need official support: Contact Us

The following comments are owned by whoever posted them. We are not responsible for them in any way.

Back to Threads Reply to Thread

Runs in 5.0

glquake.exe runs just fine now in 5.0. All you need to do is run it from the command line or with cxrun, and add the following parameters to the command.

glquake.exe -noipx -nojoy -width 1024 -height 768 -bpp 32

The non 3d accelerated version (winquake.exe) still does not run at this time. But good news that the GL version does.

Note: you may need to remove the 3dfx minigl driver. Just delete (or rename) the opengl32.dll file in the quake directory.

In Crossover 7.0 GLquake runs (Oh, and WinQuake runs now as well) but it only runs in default mode. If you add the line above it takes you to a completely blank screen (Sometimes white sometimes black) no matter the resolution that is put in. I tried renaming the dll to something else like you had suggested but that gave the same response. Any ideas?

CrossOver Forums: the place to discuss running Windows applications on Mac and Linux

CodeWeavers or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data or IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes illustrated in our Privacy Policy. You accept the use of cookies or other identifiers by clicking the Acknowledge button.
Please Wait...
eyJjb3VudHJ5IjoiVVMiLCJsYW5nIjpudWxsLCJjYXJ0IjowLCJ0enMiOi01LCJjZG4iOiJodHRwczpcL1wvbWVkaWEuY29kZXdlYXZlcnMuY29tXC9wdWJcL2Nyb3Nzb3Zlclwvd2Vic2l0ZSIsImNkbnRzIjoxNjU2NDMwODcxLCJjc3JmX3Rva2VuIjoiZ2hidXc5Rm1uSnR2Z3c0eiIsImdkcHIiOjB9