CrossOver Support - Community Forums

Important Information These are community forums and not official technical support. If you need official support: Contact Us

CrossOver Linux
Discussion about CrossOver Linux

The following comments are owned by whoever posted them. We are not responsible for them in any way.

Back to Threads Reply to Thread

Installing NamicSoft works natively but not through CrossOver

I'm trying to install NamicSoft through Crossover, but I can't get it working. The error I'm gettting is HRESULT: 0x88980406. The way I fixed this was to simply use .NET 4.8 and d3d_compiler47. This works perfectly using WineTricks, but not when I use Crossover.

In the logs it says that I'm missing some packages, but the ones listed are either not available/supported anymore and/or they're already installed but it says otherwise.

I'ver run: sudo /opt/cxoffice/bin/cxfix --auto:
Distribution: Fedora 64-bit (fedora)
Product: cx22
There is no issue to fix

UPDATE:
i "fixed" the issue by copying the install from my native wine to crossover. I have no idea why crossover can't install the application, but so be it. I can run the office 365 suite fine and other work applications.

Running command: "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\NamicSoft Scan Report Assistant\NamicSoft Scan Report Assistant.lnk"
Bottle: NamicSoft
Debug channels: +pid,+process,+module,+loaddll,+seh
Extra environment variables:

CrossOver 22.0.0
Install location: /opt/cxoffice
64-bit OS
Desktop session: gnome
Window manager: GNOME Shell
Locale: en_GB.UTF-8

Contents of /etc/os-release:
NAME="Fedora Linux"
VERSION="36 (Workstation Edition)"
ID=fedora
VERSION_ID=36
VERSION_CODENAME=""
PLATFORM_ID="platform:f36"
PRETTY_NAME="Fedora Linux 36 (Workstation Edition)"
ANSI_COLOR="0;38;2;60;110;180"
LOGO=fedora-logo-icon
CPE_NAME="cpe:/o:fedoraproject:fedora:36"
HOME_URL="https://fedoraproject.org/"
DOCUMENTATION_URL="https://docs.fedoraproject.org/en-US/fedora/f36/system-administrators-guide/"
SUPPORT_URL="https://ask.fedoraproject.org/"
BUG_REPORT_URL="https://bugzilla.redhat.com/"
REDHAT_BUGZILLA_PRODUCT="Fedora"
REDHAT_BUGZILLA_PRODUCT_VERSION=36
REDHAT_SUPPORT_PRODUCT="Fedora"
REDHAT_SUPPORT_PRODUCT_VERSION=36
PRIVACY_POLICY_URL="https://fedoraproject.org/wiki/Legal:PrivacyPolicy"
VARIANT="Workstation Edition"
VARIANT_ID=workstation

cxdiag output:
[MissingLibCapi20]
"Lib"="libcapi20.so.3"
"Title"="Missing 32-bit libcapi20.so.3 library"

[MissingLibPcap]
"Lib"="libpcap.so.0.8"
"Title"="Missing 32-bit libpcap.so.0.8 library"

[Properties]
"vulkan.present"="yes"

[MissingGStreamer1Bad2]
"Title"="The gst-plugins-bad 32-bit GStreamer plugins appear to be missing h264parse"

[MissingGStreamer1Ugly]
"Title"="The gst-plugins-ugly 32-bit GStreamer plugins appear to be missing asfdemux"

[MissingGStreamer1Libav]
"Title"="The gst-libav 32-bit GStreamer plugins appear to be missing avdec_eac3"

[Properties]
"display.depth"="24"

[Properties]
"display.dpi"="96.0"

[Properties]
"opengl.vendor"="NVIDIA Corporation"

[Properties]
"opengl.version"="4.6.0 NVIDIA 515.65.01"

[Properties]
"opengl.renderer"="NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti/PCIe/SSE2"

[Properties]
"opengl.glsl_version"="4.60 NVIDIA"

[Properties]
"opengl.core.vendor"="NVIDIA Corporation"

[Properties]
"opengl.core.version"="4.6.0 NVIDIA 515.65.01"

[Properties]
"opengl.core.renderer"="NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti/PCIe/SSE2"

[Properties]
"opengl.core.glsl_version"="4.60 NVIDIA"

cxdiag64 output:
[MissingLibCapi20.amd64]
"Lib"="libcapi20.so.3"
"Title"="Missing 64-bit libcapi20.so.3 library"

[MissingLibPcap.amd64]
"Lib"="libpcap.so.0.8"
"Title"="Missing 64-bit libpcap.so.0.8 library"

[Properties]
"vulkan.present.amd64"="yes"

[Properties]
"display.depth"="24"

[Properties]
"display.dpi"="96.0"

[Properties]
"opengl.vendor"="NVIDIA Corporation"

[Properties]
"opengl.version"="4.6.0 NVIDIA 515.65.01"

[Properties]
"opengl.renderer"="NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti/PCIe/SSE2"

[Properties]
"opengl.glsl_version"="4.60 NVIDIA"

[Properties]
"opengl.core.vendor"="NVIDIA Corporation"

[Properties]
"opengl.core.version"="4.6.0 NVIDIA 515.65.01"

[Properties]
"opengl.core.renderer"="NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti/PCIe/SSE2"

[Properties]
"opengl.core.glsl_version"="4.60 NVIDIA"

***** Tue Sep 6 16:10:01 2022
Starting: '/opt/cxoffice/bin/cxstart' '--bottle' 'NamicSoft' '--new-console' '--debugmsg' '+pid,+process,+module,+loaddll,+seh' '--workdir' 'C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\NamicSoft Scan Report Assistant' '--' 'C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\NamicSoft Scan Report Assistant\NamicSoft Scan Report Assistant.lnk'

66166: Grabbing the '/tmp/.wine-1000/bottle-0-0.lock' lock
66166: Got the '/tmp/.wine-1000/bottle-0-0.lock' lock
CXConfig->read(/opt/cxoffice/etc/cxoffice.conf)
CXConfig->read(/home/blah/.cxoffice/cxoffice.conf)
Product version=22.0.0.35473
CXConfig->read(/home/blah/.cxoffice/NamicSoft/cxbottle.conf)
Mode = 'private'
Bottle environment variables:
CX_BOTTLE_CREATOR_APPID -> com.codeweavers.unknown
Exec-ing '/opt/cxoffice/bin/cxupdatecheck' '--reminder'
Exec-ing '/opt/cxoffice/bin/cxrating' '--bottle' 'NamicSoft' '--reminder'

** Tue Sep 6 16:10:01 2022
Starting '/opt/cxoffice/bin/wineloader64' '/opt/cxoffice/lib/wine/x86_64-windows/winewrapper.exe' '--new-console' '--workdir' 'C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\NamicSoft Scan Report Assistant' '--start' '--'
'C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\NamicSoft Scan Report Assistant\NamicSoft Scan Report Assistant.lnk'

Environment:
CX_ROOT = "/opt/cxoffice"
CX_BOTTLE = "NamicSoft"
WINEPREFIX = "/home/blah/.cxoffice/NamicSoft"
CX_WINDOWS_VERSION = <undefined>
PATH = "/opt/cxoffice/bin:/home/blah/.local/bin:/home/blah/bin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin:/usr/bin:/usr/sbin"
LD_LIBRARY_PATH = "/opt/cxoffice/lib64:/opt/cxoffice/lib"
WINEDLLPATH = "/opt/cxoffice/lib/wine"
WINEDLLOVERRIDES = <undefined>
LD_PRELOAD = <undefined>
LD_ASSUME_KERNEL = <undefined>
WINELOADER = "/opt/cxoffice/bin/wineloader64"
WINESERVER = "/opt/cxoffice/bin/wineserver"
WINEDEBUG = "+pid,+process,+module,+loaddll,+seh"
WINEWRAPPER = "/opt/cxoffice/lib/wine/x86_64-windows/winewrapper.exe"
CX_LOG = "-"
CX_DEBUGMSG = "+pid,+process,+module,+loaddll,+seh"
DISPLAY = ":1"
VKD3D_DEBUG = <undefined>
VKD3D_SHADER_DEBUG = <undefined>
66166: Releasing the '/tmp/.wine-1000/bottle-0-0.lock' lock
Command:
/opt/cxoffice/bin/wineloader64 /opt/cxoffice/lib/wine/x86_64-windows/winewrapper.exe --new-console --workdir C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\NamicSoft Scan Report Assistant --start -- C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\NamicSoft Scan Report Assistant\NamicSoft Scan Report Assistant.lnk
reading '/opt/cxoffice/etc/cxoffice.conf' took 0.0003s
reading '/home/blah/.cxoffice/cxoffice.conf' took 0.0001s
66168: Grabbing the '/tmp/.wine-1000/cxoffice.conf.lock' lock
reading '/home/blah/.cxoffice/cxoffice.conf' took 0.0000s
'/home/blah/.cxoffice/cxoffice.conf' not modified -> no need to save

Please Note: This Forum is for non-application specific questions relating to installation/configuration of CrossOver. All application-specific posts to this Forum will be moved to their appropriate Compatibility Center Forum.

CrossOver Forums: the place to discuss running Windows applications on Mac and Linux

CodeWeavers or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data or IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes illustrated in our Privacy Policy. You accept the use of cookies or other identifiers by clicking the Acknowledge button.
Please Wait...
eyJjb3VudHJ5IjoiVVMiLCJsYW5nIjoiZW4iLCJjYXJ0IjowLCJ0enMiOi01LCJjZG4iOiJodHRwczpcL1wvbWVkaWEuY29kZXdlYXZlcnMuY29tXC9wdWJcL2Nyb3Nzb3Zlclwvd2Vic2l0ZSIsImNkbnRzIjoxNzE4MDM3Nzg4LCJjc3JmX3Rva2VuIjoiOXpic2VROXZGSEMyQzdrdyIsImdkcHIiOjB9