CrossOver Support - Community Forums

Important Information These are community forums and not official technical support. If you need official support: Contact Us



CrossOver Mac
Discussion about CrossOver Mac

The following comments are owned by whoever posted them. We are not responsible for them in any way.


Reply to Thread Back to Threads

Problems with Steam in CrossOver Games 7.0 Mac after latest Steam Client/TF2 Updates
Alex Brofsky
Alex Brofsky
Posted 2008-04-30 23:50
I'm using the trial version of CrossOver Games v.7.0.080329 & downloaded the trial about 5/6 days ago.  I got the Orange Box shortly after & was about to purchase the full version of CrossOver Games.  Ever since the latest Steam Client & Team Fortress 2 updates (from 2 days ago), I cannot seem to play any games (stored in Steam) at all. With the games, they seem to launch, I see the Valve logo, the source logo & then the game is about to go into windowed mode & then a very weird screen pops up. I've managed to take a screenshot of it. Unfortunately, it's not the entire screen. I've included a second screen to show you where this weird screen shows up.

[IMG]http://i23.photobucket.com/albums/b355/eisnerguy1/Weirdscreen-2-1.png[/IMG]

[IMG]http://i23.photobucket.com/albums/b355/eisnerguy1/Weirdscreen-1-1.png[/IMG]

Here's my machine rundown:
MacBook Pro
2.33GHz Intel Core 2 Duo
2GBRAM
ATI Radeon X1600

The Steam Users Forums suggested that I try posting this issue in here.  Any help would be appreciated
Stefan Dösinger
Stefan Dösinger  Staff Member
Posted 2008-05-01 02:22
Huh, I have never seen this before :-/

Does anyone else see this issue since the last update? Do other HL2 based games work?
Alex Brofsky
Alex Brofsky
Posted 2008-05-01 19:45
Going to try & delete the Half-Life 2 files & reinstall it & then try playing the games again.


Edit: Another steam client update was pushed out.  Maybe this plus me reinstalling HL2 again will fix this.  Will post results soonish

Edit 2: Hmm, updated with the 5/1/08 Steam client update & reinstalled HL2 & still go the same error.  I'm at a loss at what to do.  Any ideas?
Alex Brofsky
Alex Brofsky
Posted 2008-05-02 12:03
Apparently the newest TF2 update messes with Wine itself

via a Digg comment
http://digg.com/gaming_news/Team_Fortress_2_Bare_Naked_FPS_Strategy?t=14956425#c14956425
Alex Brofsky
Alex Brofsky
Posted 2008-05-03 04:03
Is there any staff here?  Hell, I was going to purchase CrossOver Games to play my Steam Games but, if there's ONLY TRUE support for paying customers, I may just setup a BootCamp partition.
Stefan Dösinger
Stefan Dösinger  Staff Member
Posted 2008-05-03 12:17
I am reading your comments, but currently I have no idea what the issue is, nor where to look at, so I can't give you a qualified answer at this point.

I don't think that the Steam update broke things generally, I think we would have heard more in that case. I am currently trying to reproduce the issue.

The only official support platform is the ticket system. We try to keep an eye on the forums as well, as time permits. I'm reading all postings since I get a mail for each post, but I do not always have time to answer.
Alex Brofsky
Alex Brofsky
Posted 2008-05-03 16:44
I'm sorry if I came across as too pissed off, it's just a bit frustrating is all.  You guys do great work & I'm sure a solution will be found.  If nothing else, this'll force me to actually do some homework this weekend
Stefan Dösinger
Stefan Dösinger  Staff Member
Posted 2008-05-03 17:11
No worries 😊

I tried TF2 on my Linux box today, and it comes up successfully and I can join a game. I did not do much testing though. There was a change, the main menu looks a bit different now. The water in 2fort seems to broken. I have to check on Windows, it could be intentional. The color of the non-translucent water in the distance is black instead of blueish now.

Steam has a function to validate the game cache. Can you give that a try? Other common Steam bugfixes are deleting ClientRegistry.blob or the steamapps/<username>/<game>/ directory. On www.steampowered.com there are some troubleshooting FAQs as well, maybe they are helpful.
Alex Brofsky
Alex Brofsky
Posted 2008-05-04 05:49
Hey, deleted the ClientRegistry.blob file & got the same results as before.  Will try deleting the "steamapps/<username>/<game>/" directory next
Stefan Dösinger
Stefan Dösinger  Staff Member
Posted 2008-05-06 02:56
chris Kerins
chris Kerins
Posted 2008-05-06 19:36
I have the same issue, brought up in the other thread. I'm not sure where to find those files mentioned to delete. Can you elaborate?
Alex Brofsky
Alex Brofsky
Posted 2008-05-07 07:49
Apparently, according to someone on Steam forums, "It is a problem with CrossOver / Cedega / Wine for not supporting some new functions added to Steam and it's games."

http://forums.steampowered.com/forums/showpost.php?p=7581723&postcount=20
Stefan Dösinger
Stefan Dösinger  Staff Member
Posted 2008-05-07 13:07
This is a very common "we-do-not-care" reply(not only from Valve, but many other companies as well). If this was true, it would be broken for everyone and we'd have more than two reports.

Can anyone of you open a support ticket? In the ticket system we have better facilities for keeping track of the issue, dealing with logfiles etc. Tickets are public unless they're marked private, so everyone who has these issues will be able to follow the process.

Thanks,
Stefan
chris Kerins
chris Kerins
Posted 2008-05-08 11:30

Please Note: This Forum is for non-application specific questions relating to installation/configuration of CrossOver. All application-specific posts to this Forum will be moved to their appropriate Compatibility Center Forum.

CrossOver Forums: the place to discuss running Windows applications on Mac and Linux

Please Wait...
eyJjYXJ0IjowLCJ0enMiOi02LCJjZG4iOiJodHRwczpcL1wvbWVkaWEuY29kZXdlYXZlcnMuY29tXC9wdWJcL2Nyb3Nzb3Zlclwvd2Vic2l0ZSIsImNkbnRzIjoxNTcwNTQ3NzcwfQ==